Динозаврите може да са изглеждали като най-чудовищните праисторически животни, но майката

...
Динозаврите може да са изглеждали като най-чудовищните праисторически животни, но майката
Коментари Харесай

Прасета от ада: Ужасяващи древни животни, бродили в продължение на 20 млн. години

Динозаврите може да са изглеждали като най-чудовищните праисторически животни, само че майката природа е основала и други ужасяващи същества. Примерът, който ви представяме през днешния ден, несъмнено не бихме желали да забележим от близко.

Време е да се срещнете с “прасетата от пъкъла ” .  

Какво съставляват “прасетата от пъкъла ”? 

“Прасета от пъкъла ” не са единствено един тип – терминът се отнася до редица типове, принадлежащи към фамилията Entelodontidae (ентелодонти - ред. бел). Въпреки прякора, тези животни в действителност не са свине. Истинските свине принадлежат към настрана семейство, известно като Suidae. Тези антични животни единствено наподобяват външния им тип. Скорошни проучвания допускат, че “прасетата от пъкъла ” може да са били по-тясно свързани с хипопотамите и китоподобните. 

Смята се, че към този момент изчезналите ентелодонти са живели преди 38 милиона години, като вкаменелостите демонстрират, че могат да бъдат открити в Северното полукълбо.  

Meet The Hell Pigs: Terrifying Ancient Animals That Roamed The Earth For Nearly 20 Million Years
— IFLScience (@IFLScience)
Как са изглеждали? 

“Прасета от пъкъла ” не са били най-дружелюбно изглеждащите същества. Една от основните им характерности е била, че разполагат с огромен череп и дълга лицева част. 

Според учените черепът на животното е бил с дължина към 90 сантиметра. Ентелодонтите също са имали костни израстъци от долните си челюсти . Те имали огромни кучешки зъби – доста сходни на тези, следени при актуалните месоядни животни. 

Някои от тях били с ужасяващо огромни размери. Смята се, че животното е тежало почти 900 кг.  

Въпреки че предходни изследвания допускаха, че ентелодонтите са опортюнистични ловци на огромни тревопасни животни и имат зъби, предопределени да чупят кости - като хиени - проучване, оповестено по-рано тази година, опонира на тази доктрина. 

Проучването изследва модела на микроизносване върху зъбите на тип, който се среща най-вече в Европа. Моделът разкрива всеядна диета, сходна на тази на дивите прасета. Те може да са се хранели с корени и плодове, само че също са консумирали и месо. 

Анализът на черепите на ентелодонти е разкрил доказателства за зараснали следи от ухапвания, които евентуално са направени от други ентелодонти, което допуска, че те може да са взели участие в борба между тях за неща като територия или храна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР